Sørlandets paragliderklubb har tilhold på Sørlandet med medlemmer fra hele Agder. i 2010 er det 40-50 medlemmer.

Sørlandets paragliderklubb anno 1990

 

 

 

Sørlandets paragliderklubb ble stiftet på Ose camping i 1990 av Rolf Moseid, Frank Bruheim, Bjørnar Kristiansen, Jan Nykvist, Dan Borge Hansen, Dag Lillegård og Leif Iversen. Rolf Moseid var medlem av Eiken hanggliderklubb, og det var etter å ha slitt ut rygger og bein med å bære stål og duk opp bratte fjell, at han, sammen med Leif Iversen som hoppet fallskjerm, fattet interesse for paraglideren og dens muligheter.

Sammen med noen fra motorsykkel-miljøet i nabobyen Arendal, startet de opp med kurs, og medlemsmassen vokste i takt med kursene – snart til 50! Instruktører fra starten av var Rolf og Leif, mens Gunn Buvollen snart kom inn som klubbens første leder.
Vingene som ble fløyet på denne tiden var vel ikke helt på høyde med dagens… Brizair 9, en vinge med intet mindre enn ni celler (!), og åpninger store som en middels fryseboks, var noe av det hotteste! Det ryktes at noen til og med stilte opp på kurs med en vanlig fallskjerm! Om det ble så mye tid i luften forteller historien lite eller intet om, men mye løping i bratt terreng må det ha blitt! Siden paragliding var noe nytt i Norge, var det dårlig med relevant litteratur og kunnskap. Det ble til at de lærte seg selv, delvis etter “prøv og feil” eller “feil og lær” metoden, og delvis med erfaringer og litteratur fra hanggliding.

Brizair 9